24 september 2022 - 09:08
Deel dit artikel:

Duizenden heksen verzamelen zich in het preHistorisch Dorp

  • Duizenden heksen verzamelen zich in het preHistorisch Dorp

Op 24 en 25 september komen duizenden heksen, tovenaars, heidenen en druïden bijeen in het openluchtmuseum van Eindhoven. Het preHistorisch Dorp organiseert dan Heksia: een evenement over de geschiedenis van heksen. Het is de derde keer dat Heksia plaatsvindt in het preHistorisch Dorp, maar de eerste keer zonder coronamaatregelen. Dat betekent dat het museum zich niet hoeft te houden aan tijdsloten of de anderhalvemeterregel. Dit jaar komen er daarom voor het eerst 3.000 bezoekers naar Eindhoven om de heksenwereld te ontdekken. Het evenement is namelijk al voor het weekend volledig uitverkocht.

eindhoven24
  / De Redactie


Hekserij is van alle tijden

Natuurlijke hekserij, wicca, reiki, paganisme: vandaag de dag zijn er veel mensen die zich bezighouden met de verbinding met de natuur, het voorspellen van de toekomst of de magische wereld. Het is echter van alle tijden, niet alleen van nu. In het preHistorisch Dorp, een plek met historische gebouwen in de groene Genneper Parken, mogen bezoekers de verschillende stromingen uit het verleden én heden van dichtbij meemaken.

Heksen uit het verleden

Op zaterdag 24 september begint het spektakel met een energieke dans. Vervolgens kunnen bezoekers op verschillende manieren meer ontdekken over hekserij. Er zijn demonstraties in het museum te zien van vroegere rituelen, die ter plekke worden uitgevoerd door historische figuren. Er worden lezingen gegeven door moderne heksen en rondleidingen over de natuur. Ook zijn er heksen die hun handgemaakte waar aanbieden op de markt.

Kinderen

Speciaal voor kinderen zijn er verschillende heksenactiviteiten, zoals het maken van een heksenzakje, het maken van vuur of het schrijven met runen. Een beschermende olie maken mag natuurlijk niet ontbreken. Vervolgens mogen ze thuis nog aan de slag met uitdagende puzzels.

Op zaterdag 24 en zondag 25 september van 10:00 tot 17:00 uur vindt Heksia plaats. Ruim 3.000 heksen of liefhebbers van hekserij laten zich onderdompelen in de magische wereld. Er zijn geen toegangskaarten meer beschikbaar.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug