21 september 2022 - 12:20
Deel dit artikel:

Nieuwe supervisor centrum Eindhoven

  • Nieuwe supervisor centrum Eindhoven

Gemeente Eindhoven heeft architect Don Murphy met ingang van 1 september 2022 benoemd tot supervisor voor het centrum (KnoopXL en binnenstad). De supervisor inspireert initiatiefnemers en zorgt voor de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit van plannen voor gebouwen en openbare ruimte. Hij brengt plannen op een hoger niveau, zodat de beleving en waardering voor de stad verder toenemen. De supervisor voorziet de nieuwe plannen van een advies, voordat ze worden voorgelegd aan de commissie ruimtelijke kwaliteit.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Google Streetview

Don Murphy over zijn aanstelling: “Eindhoven kenmerkt zich door een vooruitstrevende blik op architectuur, stedenbouw en economie. Dit biedt mooie kansen voor groei en positieve verandering. We moeten naar de toekomst kijken, niet door de stad naar buiten toe uit te breiden ten koste van de omgeving, maar door te verdichten. Als supervisor is het de kunst om niet vanuit jezelf te redeneren, maar juist betrokkenen te helpen de juiste prioriteiten te stellen. Dit leidt tot win-win-situaties en betere resultaten. Ik daag architecten en designers in de stad uit om Eindhoven een specifieke identiteit te geven. Door voort te bouwen op de kwaliteiten die we al hebben. Als we het potentieel van de stad kunnen combineren met een specifiek Eindhovens karakter, dan denk ik dat er heel spannende jaren in het verschiet liggen.”

Als supervisor voor Amsterdam Sloterdijk, Amstel III en Schiphol heeft architect Don Murphy ervaring in deze rol. Een belangrijke voorwaarde voor de aanstelling is dat hij, of zijn bureau, geen architectenopdrachten binnen zijn supervisiegebied aanneemt.

Wethouder Monique Esselbrugge (Binnenstad): "De binnenstad en KnoopXL hebben ieder hun eigen identiteit en fase van ontwikkeling. Maar we kiezen bewust voor één supervisor. De gebieden grenzen aan elkaar. Met al zijn ervaring is Murphy de geschikte persoon om ervoor te zorgen dat ze ook echt goed met elkaar verbonden worden. En dat het ook een écht visitekaartje van Eindhoven en van de Brainportregio wordt.”

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug