18 augustus 2022 - 06:30
Deel dit artikel:

Buitenexpositie over huiselijk geweld en kindermishandeling op Stationsplein in Eindhoven

  • Buitenexpositie over huiselijk geweld en kindermishandeling op Stationsplein in Eindhoven

De buitenexpositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ komt naar Eindhoven. In deze expositie worden 16 portretten van mensen getoond die vertellen wat hun ervaring is met huiselijk geweld en kindermishandeling. En hoe zij samen met een voor hen belangrijk persoon deze cirkel hebben doorbroken. De expositie is te zien van 22 augustus tot en met 11 september op het Stationsplein.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Google Streetview

Huiselijk geweld en kindermishandeling is vaak een onzichtbaar probleem dat zich binnenshuis afspeelt. Voor slachtoffers is het vaak moeilijk om zelf hulp te zoeken. De tentoonstelling, met 56 persoonlijke portretten, laat zien dat iedereen een rol kan spelen om huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar te maken.

Maak je je zich zorgen? Praat erover

Maak je je zich zorgen over mishandeling of huiselijk geweld bij jezelf of bij iemand anders? Neem dan gratis en anoniem contact op met Veilig Thuis Zuidoost-Brabant. Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis bellen naar 0800-2000. Liever chatten? Ga dan naar veiligthuiszob.nl (tussen 9.00 en 17.00 uur).

Over de expositie

De expositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het landelijke programma Geweld hoort nergens thuis en de regio Zuidoost-Brabant en is gemaakt door de Stichting Open mind.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug