9 augustus 2022 - 18:47
Deel dit artikel:

Gemeente sluit café Enjoy op Woenselse Markt vanwege ongeregeldheden

  • Gemeente sluit café Enjoy op Woenselse Markt vanwege ongeregeldheden

Café Enjoy op de Woenselse Markt is op dinsdag 9 augustus gesloten op last van de gemeente. Daarnaast zijn de Alcoholwetvergunning en de aanwezigheidsvergunning voor speelautomaten ingetrokken. De sluiting duurt drie maanden.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Google Streetview

Uit politie-informatie blijkt dat over een langere periode de openbare orde (ernstig) wordt verstoord in verband met de exploitatie van het café. In de nacht van 23 juni 2022 heeft er een schietincident plaatsgevonden. In 2020 sloot de gemeente het café tijdelijk omdat sprake was van een steekincident op het terras. De burgemeester treft nu deze maatregel omdat zowel de exploitant als het personeel nalaten voldoende verantwoordelijkheid te nemen, om escalatie van conflicten te voorkomen en tijdig hulp in te schakelen van instanties zoals de politie.

Dit soort geweld is onacceptabel in onze stad. In de horeca moeten mensen veilig vertier vinden en ook moet personeel er veilig zijn werk kunnen doen. De burgemeester heeft daarom besloten om het café tijdelijk te sluiten en de vergunningen in te trekken.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug