15 juni 2022 - 20:00
Deel dit artikel:

Eindhoven Maker Faire neemt het centrum over

Op zaterdag 24 en zondag 25 september viert de Eindhoven Maker Faire de negende editie van het Maakfestival. De organisatie heeft plannen om het centrum van de stad te betrekken bij het grootste DIY festival van de Benelux.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Google Streetview

Creatieve installaties, R2D2 robots en cosplayers paraderen over het festivalterrein, meer dan honderd Makers en vele workshops op het Stadhuisplein tijdens het laatste weekend van september. De Eindhoven Maker Faire is de plek voor Makers om hun interessante ontdekkingen en creatieve oplossingen te demonstreren en de interactie aan te gaan met het publiek. Het festival maakt deze projecten zichtbaar en biedt originele ideeën een podium.

Niet alleen het Stadhuisplein ademt dat weekend creativiteit, ook bij diverse andere locaties in de stad zoals de Bibliotheek, het Philipsmuseum en de Heuvel worden er activiteiten georganiseerd. Het winkelend publiek wordt getrakteerd op de befaamde Eindhoven Crazy Parade. Een feestelijke optocht van robots, zeepkisten, cosplayers en andere bijzondere voertuigen die op verschillende momenten tijdens het weekend door het centrum trekt.

Thema

Met het thema: Take the Future in Your Hands – zetten we de creatieve maatschappelijke veerkracht letterlijk in de schijnwerpers. De werkelijkheid van vandaag levert vele uitdagingen op, die een beroep doen op ons aanpassingsvermogen, ons talent en onze kennis om nieuwe dingen te bedenken. Voor veel uitdagingen vinden Makers oplossingen die verrassend duurzaam en doeltreffend zijn en vaak ook betaalbaar en ontwapenend simpel.

Call for makers geopend

De Eindhoven Maker Faire zoekt naar innovatieve en creatieve makers die bezig zijn met dingen ontwerpen en ontwikkelen, technologisch vooruit durven te kijken en graag hun kennis op een interactieve manier delen. Van designers tot hackers, kunstenaars tot softwareontwikkelaars en van futuristen tot recyclers. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze pagina.

Ticketverkoop

Vanaf juli start de kaartverkoop van de Eindhoven Maker Faire.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug