20 mei 2022 - 06:54
Deel dit artikel:

Foto-expositie van VluchtelingenWerk en Maarten Coolen op Fotofestival in Eindhoven

  • Foto-expositie van VluchtelingenWerk en Maarten Coolen op Fotofestival in Eindhoven

De foto-expositie van het jongerenproject Wake Up Your Mind! van VluchtelingenWerk is te zien op het Fotofestival in Eindhoven 2022 van 26 mei tot en met 29 mei 2022 met als overkoepelend thema ‘Imagine’.

Wake Up Your Mind! is een landelijk jongerenproject van VluchtelingenWerk Nederland. De naam betekent: word wakker, kijk om je heen, vergroot je blikveld! Tijdens het project bedenkt een groep jongeren in de leeftijd van 17 t/m 27 jaar, zowel met een Nederlandse als vluchtelingen achtergrond, een activiteit die ze willen gaan organiseren en uitvoeren. Gelijkwaardigheid, samenwerking en verbinding staan hierbij centraal. Het project biedt activiteiten die bijdragen aan sociale inclusie en een betere multiculturele samenleving. Déze groep van acht jongeren met hele diverse achtergronden, had de wens om een foto expositie te organiseren met als thema ‘Wake Up Your Mind!’.

Samenwerking met Maarten Coolen

Het gaat om het openen van de eigen mind, die van groepsgenoten en van mensen in de maatschappij. Maar hoe kun je met de techniek van fotografie en storytelling met persoonlijke verhalen een maatschappelijke impact creëren en voor bewustwording zorgen rondom sociale inclusie?

Om dit te realiseren is er een samenwerking met fotograaf Maarten Coolen gestart. Maarten heeft de jongeren gedurende vijf maanden gecoacht en begeleid op inhoud, vormgeving, techniek en planning van deze foto-expositie.

Open Up Your Heart

Samen zijn ze gaan onderzoeken wat hun persoonlijke verhaal is dat gedeeld moet worden met de wereld en wat de noodzaak van juist dat verhaal is. Acht jongeren, ieder met een eigen verhaal, maar met een gezamenlijke boodschap: Wake Up Your Mind and Open Up Your Heart!

Ze leerden hoe ze hun verhalen op een krachtige manier om kunnen zetten in beelden, waarmee ze de dialoog met de kijker aan kunnen gaan. Hierdoor kan er ruimte ontstaan voor wederzijds ontdekken en begrip.

De beschikbare ruimtes op Sectie-C nodigen uit tot kijken, luisteren, denken en delen op één vierkante kilometer. Kom gerust een kijkje nemen! 

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug