11 mei 2022 - 07:29
Deel dit artikel:

Protesten tegen vliegverkeer op 14 mei bij Eindhoven Airport

  • Protesten tegen vliegverkeer op 14 mei bij Eindhoven Airport

eindhoven24
  / De Redactie / Luchthavennieuws.nl

Natuurorganisaties en omwonenden van luchthavens protesteren zaterdag 14 mei gelijktijdig bij Schiphol en vijf regionale luchthavens (waaronder ook Eindhoven) tegen de overlast en vervuiling door vliegverkeer. Ze pleiten voor de krimp van Schiphol en voor de sluiting van de vliegvelden van Rotterdam, Lelystad en Maastricht.

De organisatoren hebben gemeld dat na een rustige periode tijdens de corona pandemie het vliegverkeer sinds enkele maanden weer flink toeneemt. "Nu ook de overlast weer groeit, beseffen bewoners hoe groot de impact van het overmatige vliegverkeer is op hun leefomgeving en gezondheid", schrijven ze op de website 14meimanifestatie.nl. Ze willen dat de politiek meer doet om burgers hiertegen te beschermen.

Acties

Ze benadrukken dat de manifestaties vreedzaam zullen zijn en niet het doel hebben om de toegang tot de vliegvelden te hinderen. Er zijn sprekers en muziek en er zal een minuut stilte worden gehouden. De acties beginnen om 11.00 uur en duren tot 14.00 uur. Behalve bij Schiphol zijn er protesten bij de luchthavens van Lelystad, Eelde, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht. Onder meer Greenpeace, Extinction Rebellion, Urgenda en provinciale milieufederaties ondersteunen de protesten.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug