14 januari 2022 - 17:47
Deel dit artikel:

LIVE | Kabinet komt met versoepelingen in aangepaste persconferentie

Er zitten versoepelingen aan te komen. Premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers geven meer duidelijkheid daarover in de persconferentie van vrijdagavond. Deze is hier om 19.00 uur live te volgen.

eindhoven24 / De Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Het wordt een iets andere persconferentie gegeven dan we gewend zijn. Na de vorming van het nieuwe kabinet zien we Hugo de Jonge niet terugkeren, want dat stokje heeft Kuipers overgenomen.

Daarnaast is het de bedoeling dat Kuipers afbeeldingen zal tonen op een scherm. Hij wil op die manier dingen verduidelijken. De gebarentolk gaat vanuit een aparte ruimte werken en wordt kleiner in beeld gebracht, zoals in veel landen al gebeurt. Dat meldt de NOS.

Versoepelingen

We mogen dus verwachten dat er enkele versoepelingen aankomen. Meerdere media meldden donderdag al dat niet-essentiële winkels ook weer open mogen tot 17.00 uur.
Ook mogen mensen weer een afspraak maken bij de kapper of bij andere contactberoepen. Verder mogen universiteiten, hogescholen en het mbo weer fysiek les geven.
Daarnaast komen er versoepelingen rondom het sporten. Naar verluidt blijven de horeca en de cultuursector voorlopig dicht.

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug