1 december 2021 - 16:32
Deel dit artikel:

PreHistorisch Dorp verkozen tot leukste museum voor kinderen in Noord-Brabant

  • PreHistorisch Dorp verkozen tot leukste museum voor kinderen in Noord-Brabant

Het preHistorisch Dorp is uitgeroepen tot het kindvriendelijkste museum van Noord-Brabant 2022. Het openluchtmuseum in Eindhoven werd de winnaar na het oordeel van duizenden jonge museuminspecteurs. Zij brachten een mening uit over alle musea in Nederland. Van Noord-Brabant kwam het preHistorisch Dorp met een 9,06 het beste uit de bus.

eindhoven24
  / Redactie
  • Beeld - preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp neemt hierbij het stokje over van Museum Helmond, dat vorig jaar werd uitgeroepen tot kindvriendelijkste museum van Noord-Brabant en heel Nederland. Het preHistorisch Dorp liep dit jaar deze landelijke eerste plek nét mis: met 0,1 punt verloor het museum van Discovery Museum, dat eerste werd. Met veel trots deelt het preHistorisch Dorp de tweede plek NEMO.

'Zelf proberen'

Het Eindhovense openluchtmuseum valt bijzonder in de smaak bij kinderen vanwege de vele activiteiten: “Ik vond het leuk dat je overal aan mag zitten en zelf mag proberen. Je krijgt dingen mee naar huis die je zelf kan maken en je mag alle huizen bekijken“, aldus een jonge museuminspecteur.

Gewaardeerde beleving

Yvonne Lammers, hoofd preHistorisch Dorp, blikt terug op een bijzonder jaar: “Ik ben er trots op dat onze tijdgidsen in deze onzekere tijd zoveel en zo’n gewaardeerde beleving konden bieden. Even terug naar het verleden en weg van de dagelijkse gang van zaken. Deze prijs bevestigt dat we het goed doen bij het publiek van de toekomst.”

Betere beleving

Ook de directeur-bestuurder van Eindhoven Museum en preHistorisch Dorp, Ward Rennen, is erg verheugd over de publieksnominatie van het openluchtmuseum. “Een prestatie waar ik ongelofelijk over te spreken ben. We wisten dit jaar niet alleen de bezoekersaantallen vast te houden, maar ook een betere beleving dan voorheen te bieden. Het is een prachtige erkenning van ons kernpubliek.”

Het preHistorisch Dorp is momenteel vanwege de winterstop gesloten. Het museum opent op 26 maart 2022 haar poorten weer.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug