30 november 2021 - 06:36
Deel dit artikel:

Kapsalon in Eindhoven heeft geheime winkel met namaak merkkleding

  • Kapsalon in Eindhoven heeft geheime winkel met namaak merkkleding
  • Kapsalon in Eindhoven heeft geheime winkel met namaak merkkleding

Vorige week donderdag ontving de politie een anonieme melding. In deze melding stond dat er vanuit een kapsalon op de Kruisstraat namaak merkkleding zou worden verkocht. En dat bleek ook zo te zijn.

eindhoven24
  / Redactie

Het personeel stopte direct met knippen toen de politie binnenstapte. "Nu moet ik zeggen dat dat wel de algemene reactie is wanneer ik, met mijn 'kapsel' een kapsalon binnenstap, maar oké", zegt de wijkagent grappend over zijn kale hoofd. "Nadat ik hen verzekerde van het feit dat ik echt niet voor een knipbeurt kwam, maar in verband met de illegale verkoop van namaak merkkleding, sloeg de sfeer om. Ik moest naar buiten want ze hadden absoluut geen namaak merkkleding. Uiteraard besloten om te blijven en even rond te kijken."

Tal van merken

Helemaal achterin de zaak troffen ze een volledige ingerichte winkel aan. In deze winkel lag behoorlijk wat kleding. Allerlei merken: Fila, Adidas, Nike, D&G, Philipp Plein enzovoort. "Opnieuw verzekerde men mij dat het absoluut allemaal echt was. De jongen achter de kassa liep snel weg. Heel normaal natuurlijk wanneer het allemaal in orde zou zijn", zegt de wijkagent sarcastisch.

In je ondergoed

Contact met een specialist bevestigde dat het om namaak merkkleding ging. Goedkope stoffen, scheve pasvorm. De wijkagent: "Het stiksel was dusdanig slecht, tegen de tijd dat je op de Woenselse Markt bent loop je in je ondergoed. Het verkopen van namaak merkkleding is in Nederland strafbaar. Het kwalijke in deze was dat men klanten overtuigde dat zij afgeprijsde merkkleding kochten." De kleding is in beslag genomen en de eigenaar van de winkel mag zich op een later moment verantwoorden.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug