27 oktober 2021 - 12:08
Deel dit artikel:

Zo zit het met aantal besmettingen in Eindhoven

  • Zo zit het met aantal besmettingen in Eindhoven

Het aantal coronabesmettingen loopt weer flink op in Nederland. Zo ook in gemeente Eindhoven. Het betekent onder meer dat er dinsdag weer een persconferentie aankomt, waar wellicht nieuwe maatregelen in aangekondigd worden.

eindhoven24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

In de afgelopen twee weken is het aantal positieve tests zelfs meer dan verdubbeld in Nederland. Het RIVM meldt: "In alle regio’s en alle leeftijdsgroepen steeg het aantal meldingen. Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis werd opgenomen, steeg in de afgelopen week naar 584 opnames (34 procent meer dan een week eerder). Op de intensive care werden 110 nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen (toename van 31 procent).

Eindhoven

Laten we een blik werpen op gemeente Eindhoven. Vorige week werden hier 176 positieve coronatests gemeld. Dat was toen al een toename. Maar de afgelopen week zijn er 312 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat is een toename van 77 procent.
We zien echter weinig toename in het aantal ziekenhuisopnames uit onze gemeente. Ook het aantal sterfgevallen door corona valt mee. In de afgelopen week is er geen gemeld.

Persconferentie op 2 november

Demissionair minister De Jonge zegt zich zorgen te maken over het toenemende aantal coronabesmettingen in het land. Ook ziet hij het aantal ziekenhuisopnamen stijgen. Daarom is er dinsdag 2 november een persconferentie van het kabinet. Demissionair premier Rutte en De Jonge lichten dan toe wat voor maatregelen het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen terug moeten dringen.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug