24 oktober 2021 - 06:53
Deel dit artikel:

PSV zonder Gakpo en Madueke tegen Ajax: dit zijn de cijfers

  • PSV zonder Gakpo en Madueke tegen Ajax: dit zijn de cijfers

Het is een directe strijd om de koppositie in de Eredivisie. Maar Ajax lijkt in een betere vorm te verkeren, gezien de wedstrijden van afgelopen week in Europa. Daarentegen is PSV twee sterkhouders kwijtgeraakt door blessures. Maar: "PSV is de enige club in de competitie die vaker van de Amsterdammers won dan verloor en kent qua kansenverhouding de beste statistieken van de competitie", zo vertelt de Eindhovense club.

eindhoven24
  / Redactie
  • Beeld - Google Streetview

En daar is niets aan gelogen. Als we kijken naar de resultaten tussen de twee teams, dan heeft PSV een duidelijke overmacht. Ze wonnen in 131 wedstrijden namelijk 53 keer, speelde 27 gelijk en verloor slechts 30 keer. Prima cijfers. Maar daarbij moeten we zeggen dat PSV voor het laatst een Eredivisie-wedstrijd won tegen Ajax in Amsterdam op 4 oktober 2015. Zes jaar geleden dus.

Gemis van Gakpo

Naast Noni Madueke mist PSV door een blessure ook Cody Gakpo in Amsterdam. Een aderlating voor de Eindhovenaren, want Cody Gakpo (28) en Eran Zahavi (26) staan staan in de top-4 van spelers met de meeste doelpogingen in dit Eredivisie-seizoen. Beide aanvallers maakten drie doelpunten. Gakpo gaf daarnaast nog zeven assists. Alleen Dušan Tadic, van Ajax, was met vier goals en zeven assists dit seizoen vaker betrokken bij doelpunten.

Datum en tijd Ajax-PSV

Het moge duidelijk zijn: het wordt een spannende strijd in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De thuishaven van Ajax zal geen fijn welkom geven aan de PSV'ers. De wedstrijd wordt zondag om 16.45 uur afgetrapt.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug