24 oktober 2021 - 16:48
Deel dit artikel:

Fé Ramakers wint Social Design Talent Award van gemeente Eindhoven en ontvangt 10.000 euro

  • Fé Ramakers wint Social Design Talent Award van gemeente Eindhoven en ontvangt 10.000 euro

De Social Design Talent Award van de gemeente Eindhoven is dit jaar uitgereikt aan Fé Ramakers. De prijs van 10.000 euro bestaat uit een betaalde opdracht voor de gemeente.

eindhoven24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Ramakers studeert aan Design Academy Eindhoven en kreeg de award voor haar project The Unselfish Cabins. Haar kleine huisjes laten zien hoe je met minimaal ruimteverbruik woonplekken in kunt passen in het ecosysteem van een stad.

Tweede werd het project LivingMoments van Myrte Thoolen van de TU/e Industrial Design. LivingMoments helpt mensen met dementie in het aangaan en behouden van sociaal contact. Het slaat de brug tussen de moderne technologie en de oude vertrouwde communicatiemiddelen die we kennen van vroeger zoals ansichtkaarten.

De derde plek was voor Eléna Hervé Caro van Design Academy. Haar Paysage Locale is een textielproject om de sociale binding van verschillende groepen mensen uit dezelfde stad te versterken. Verhalen en meningen van mensen worden vertaald in verschillende weeftechnieken in een doek. De winnaars van de tweede en derde prijs krijgen een coachingstraject in het bedrijfsleven.

Duurzaamheid en sociale veiligheid

Wethouder Monique List (Cultuur en Design) reikte de award uit tijdens een ontbijtsessie bij Piet Hein Eek: "Eindhoven groeit en dat betekent dat er meer woningen nodig zijn Tegelijkertijd willen we de stad groener, aantrekkelijker en meer klimaatbestendig maken. Dan dienen we op een andere manier om te gaan met de openbare ruimte. The Unselfish Cabins van Fé Ramakers bieden een slimme en toekomstbestendige blik op wonen. Duurzaamheid en sociale veiligheid zijn belangrijke aspecten die worden gecombineerd met stedenbouw en vastgoed. Dit kan binnen de gemeente ook voor een mooie verbinding tussen de sectoren zorgen.” Na de DDW gaan Fé Ramakers en de gemeente bekijken hoe de opdracht verder doorontwikkeld kan worden.

Hidden Heritages

Tijdens de uitreiking was er nog een eervolle vermelding voor Hidden Heritages van Wendy Owusu (Design Academy); een project waarin ze laat zien dat Afrikaanse kapsels iets kunnen vertellen over de identiteit van de drager.

Voor de Social Design Talent Award komen studenten van de TU/e Industrial Design en Design Academy in aanmerking die een oplossing bieden voor een sociaal-maatschappelijk vraagstuk in het gemeentelijk domein. Eerdere winnaars waren Renee Noortman, Charlotte Kin, Juliette Pepin, Dave Hakkens en Tove Eifferich.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug