27 april 2022 - 06:03
Deel dit artikel:

Sluiting coffeeshop Indian Dylan

  • Sluiting coffeeshop Indian Dylan

Gemeente Eindhoven heeft op dinsdag 26 april coffeeshop Indian Dylan aan de Karel de Grotelaan tijdelijk gesloten. Dat is gebeurd omdat uit een rapportage van de politie is gebleken dat er (niet gedoogde) drugshandel heeft plaatsgevonden. De coffeeshop hield er een handelsvoorraad softdrugs op na die velen malen groter is dan wat wordt gedoogd. De gedoogde handelsvoorraad is maximaal 500 gram. De aangetroffen hoeveelheid softdrugs is ruim 380 kilo. Dat is honderden malen zoveel als de gedoogde handelshoeveelheid.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Google Streetview

De softdrugs zijn elders aangetroffen, in een viertal panden en in een auto. Uit onderzoek is gebleken dat er een directe relatie was tussen de aangetroffen handelsvoorraad en de coffeeshop. Daarom wordt de handelsvoorraad drugs in de panden en de auto aan de coffeeshop toegerekend. De drugs waren kennelijk voor verkoop in deze coffeeshop bestemd.

In Eindhoven gedoogt de gemeente een aantal coffeeshops onder strikte voorwaarden. Eén van die voorwaarden is hier overtreden, omdat de handelsvoorraad van de coffeeshop veel te groot was. Daarbij mag alle drugs worden meegerekend die in een directe relatie staat tot de coffeeshop - ook als die niet binnen ligt.

De coffeeshop wordt voor 12 maanden gesloten. Dit is conform de beleidsregels van de burgemeester, waarin staat dat een coffeeshop bij het overschrijden van de handelsvoorraad met meer dan 80 kilo voor 12 maanden wordt gesloten. In 2021 sloot de gemeente een coffeeshop aan de Roostenlaan voor negen maanden vanwege het overschrijden van de gedoogde handelsvoorraad met 40-50 kilo.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug