5 december 2022 - 12:12
Deel dit artikel:

Minima in Eindhoven krijgen hulp bij aanvraag energietoeslag

  • Minima in Eindhoven krijgen hulp bij aanvraag energietoeslag

Sommige Eindhovenaren die het toch al niet breed hebben, komen door torenhoge energieprijzen in grote financiële problemen. Velen van hen hebben echter nog geen energiebijdrage aangevraagd bij de landelijke en gemeentelijke overheid. De gemeente Eindhoven en de sociale partners van de stad zetten zich in om deze groep te helpen.

eindhoven24
  / De Redactie


Inwoners met een inkomen dat niet hoger is dan 120% van het sociaal minimum hebben recht op een energietoeslag. Zij krijgen dan 1.300 euro van de overheid en nog eens 530 euro van de gemeente. Als zij zich bij de gemeente hebben aangemeld voor deelname aan de zogeheten ‘meedoenbijdrage’, ontvangen zij automatisch de toelage. Volgens de gemeente hebben naar schatting 4.000 inwoners recht hierop, maar hebben ze niets aangevraagd.

Hulp van vrijwilligers

Dat komt omdat ze het bijvoorbeeld niet weten of de aanvraag te ingewikkeld vinden. Daarom organiseren de partnerfondsen Brainport Eindhoven en Samen voor Eindhoven nu onder de naam 'Geld Gids Weken' inloopspreekuren waar rechthebbenden terecht kunnen. Tot en met 15 december kunnen zij zich op drie plekken in de stad melden en krijgen ze ondersteuning van Brainport-vrijwilligers.

In de Bennekel is het inloopspreekuur aan de Lassusstraat 15. Geïnteresseerden kunnen hier terecht op 6 of 13 december. In Vaartbroek, Tarwelaan 54 is er spreekuur op 8 en 15 december en op 6 of 13 december kan men ook terecht in Rooijakkerstraat 3, De Hurk. De spreekuren zijn in alle gevallen van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Om te kunnen helpen moeten de aanvragers een aantal documenten meenemen. De inloggegevens voor DigiD, en kopieën van hun legitimatiebewijs, bankpas en bankafschriften van de laatste volledige maand. Ook moeten ze bewijsstukken van het inkomen meenemen. Bijvoorbeeld een salarisstrook of uitkeringsspecificatie.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug