12 mei 2022 - 11:06
Deel dit artikel:

Sluiting bedrijfspand aan Hoogstraat

  • Sluiting bedrijfspand aan Hoogstraat

Gemeente Eindhoven heeft woensdag 11 mei een bedrijfspand aan de Hoogstraat gesloten, als gevolg van overtreding van de drugswetgeving. De sluiting van het pand duurt twaalf maanden.

eindhoven24
  / De Redactie

Bij controle van het bedrijfspand in februari heeft de politie een zeer grote hoeveelheid softdrugs en een jammer aangetroffen. Een jammer is een stoorzender die mobiel telefoon- en internetverkeer plaatselijk onmogelijk maakt, die in het criminele circuit wordt gebruikt om buiten het zicht van de politie te kunnen manoeuvreren. Het gebruik en bezit van een jammer is per definitie illegaal. De verstoring van het gsm- en gps-verkeer door jammers kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen, omdat ook hulpdiensten in de directe omgeving niet meer mobiel bereikbaar zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat er een directe relatie was tussen de aangetroffen handelsvoorraad softdrugs in het bedrijfspand en een coffeeshop. De drugs waren kennelijk voor verkoop in deze coffeeshop bestemd. In Eindhoven gedoogt de gemeente een aantal coffeeshops onder strikte voorwaarden. Eén van die voorwaarden is door de coffeeshop overtreden, omdat de handelsvoorraad van de coffeeshop veel te groot was. Daarbij mag alle drugs worden meegerekend die in een directe relatie staat tot de coffeeshop - ook als die niet binnen ligt. De coffeeshop is op 26 april voor twaalf maanden gesloten.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug