12 juni 2022 - 11:41
Deel dit artikel:

Muziekgebouw Eindhoven lanceert Tekenen voor Vrijheid

Muziekgebouw Eindhoven geeft op dinsdag 21 juni de aftrap van het nieuwe project Tekenen voor Vrijheid. Centraal in dit project staat de deelname van leerlingen van basisscholen in diverse Eindhovense wijken.

eindhoven24
  / De Redactie

Met Tekenen voor Vrijheid lanceert Muziekgebouw Eindhoven de eerste editie van een nieuw project i.s.m. basisscholen in wijken die aandacht behoeven, de zg. ‘krachtwijken’. Binnen dit kader zal twee keer per jaar een concert georganiseerd worden. Het Muziekgebouw gelooft in de kracht van muziek en wil op deze manier zoveel mogelijk kinderen met verschillende achtergronden en culturen omarmen.

Tekenen

Van de leerlingen wordt gevraagd om een tekening te maken binnen een gezamenlijk gekozen thema. Op 21 juni is dat Vrijheid. De tekeningen worden verzameld en gemonteerd (geanimeerd) in een film; de filmvertoning zal muzikaal begeleid worden door live muziek. Bij dit ‘tekenconcert’ op 21 juni a.s. is Fuse het ensemble dat de live uitvoering zal verzorgen.

Groot scherm

Het concert vindt plaats in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven waarbij de film geprojecteerd wordt op een scherm van 10 meter breed. Bij het concert zijn natuurlijk alle leerlingen en hun scholen aanwezig, zo’n 600 kinderen met hun begeleiders (leerkrachten en ouders).

Warchild

De concerten van dit project – die dus twee keer per jaar plaatsvinden - worden steeds gekoppeld aan een organisatie met een link naar de belevingswereld van het kind. Bij dfeze editie is dat Warchild. Met dit initiatief bereikt Muziekgebouw Eindhoven jaarlijks duizenden basisschoolkinderen uit de regio. Door de krachten te bundelen met de onderwijsinstellingen en gespecialiseerde culturele instellingen wil het Muziekgebouw haar steentje bijdragen aan de leefbaarheid van de stad en een duurzaam contact met de jongste generatie van Eindhoven.

Interactief

Te gast tijdens het concert op 21 juni is Zuhoor Tolou (36). Zuhoor kwam zelf als vluchteling van dertien uit Afghanistan naar Nederland en woont en werkt sindsdien in Eindhoven. Hij zal aan de kinderen zijn eigen verhaal vertellen. Na afloop van het concert zal er met kinderen en docenten van de scholen een interactief interview plaatsvinden rond het gekozen thema. Zo kan er gereflecteerd worden en kunnen de deelnemers van elkaar leren en hun visie en ervaringen delen.

Tekenen voor Vrijheid
Muziekgebouw Eindhoven, Grote Zaal
Dinsdag 21 juni | aanvang 11:00

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug