24 november 2023 - 13:16
Deel dit artikel:

Gerda Huijbregts neemt na 25 jaar afscheid van Combinatie Jeugdzorg

  • Gerda Huijbregts neemt na 25 jaar afscheid van Combinatie Jeugdzorg

Bestuurder Gerda Huijbregts heeft de raad van toezicht van Combinatie Jeugdzorg op de hoogte gesteld van haar voornemen om in de zomer van 2024 afscheid te nemen van de organisatie. Na een buitengewone en verrijkende periode in de jeugdzorg, waarin zij van onschatbare waarde is geweest, gaat Gerda met pre-pensioen om ruimte te maken voor een nieuwe levensfase.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - Gemeente Eindhoven

Gedurende haar 25 jaar bij Combinatie Jeugdzorg (en haar rechtsvoorgangers) is Gerda op heel veel manieren van grote betekenis geweest voor onze organisatie en voor de cliënten en pleegouders. Op het gebied van jeugdzorg was zij zowel op regionaal als op landelijk niveau actief. In al die jaren zijn voor Gerda altijd twee doelstellingen leidend geweest. Ten eerste de zorg voor de kinderen en hun gezinnen die aan ons worden toevertrouwd. En ten tweede de inrichting van een organisatie waarin medewerkers met plezier en trots hun werk doen.

Gerda heeft op bewonderenswaardige wijze invulling gegeven aan deze doelen. Onder haar leiding heeft Combinatie Jeugdzorg zich ontwikkeld tot een solide jeugdzorgorganisatie. Ze heeft de organisatie door uitdagende tijden geloodst, waaronder de decentralisatie van de jeugdzorg en de coronatijd waarin ze met volle inzet heeft gezorgd dat de zorg voor onze jeugd zo goed als mogelijk kon doorgaan. Haar vastberaden leiderschap heeft geleid tot een stabiele situatie voor onze organisatie, dankzij een gedegen herstelplan en haar voortdurende focus op onze missie.

De raad van toezicht is Gerda buitengewoon erkentelijk voor alles wat ze voor de organisatie heeft betekend. Hoewel het vertrek van Gerda wordt betreurd, wordt haar besluit volledig gerespecteerd. Het afscheid van Gerda staat gepland voor eind juni volgend jaar. We zijn verheugd dat Gerda tot aan haar afscheid met volle toewijding leiding blijft geven aan Combinatie Jeugdzorg. In de komende periode zal de raad van toezicht op zoek gaan naar een nieuwe bestuurder om het stokje van Gerda over te nemen.

Over Combinatie Jeugdzorg

Combinatie Jeugdzorg biedt professionele hulp aan kinderen, jongeren en hun ouders bij complexe vragen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Ontwikkeling en veiligheid staan hierbij voorop. Afhankelijk van de hulpvraag bieden we behandeling in het gezin of op een van de locaties van Combinatie Jeugdzorg. Ook is (tijdelijke) opvang en begeleiding mogelijk in een pleeggezin of gezinshuis van Combinatie Jeugdzorg. We gunnen elk kind een thuis & toekomst. Samen met het gezin werken we aan oplossingen die een stevige basis vormen om samen verder te kunnen gaan, nu en in de toekomst.

Combinatie Jeugdzorg werkt met name in Zuidoost-Brabant met hoofdlocaties in Eindhoven, Helmond en Veldhoven en ongeveer 30 behandellocaties verspreid over de regio. Ook onze 450 pleeggezinnen wonen vooral in deze regio.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug