21 november 2023 - 09:44
Deel dit artikel:

Woensdag 22 november: Tweede Kamerverkiezing

  • Woensdag 22 november: Tweede Kamerverkiezing

De Tweede Kamerverkiezing vindt plaats op 22 november 2023. Dat heeft het kabinet bekend gemaakt. De laatste Tweede Kamerverkiezing vond plaats op 17 maart 2021. Normaal gesproken vindt de Tweede Kamerverkiezing om de 4 jaar plaats, of eerder als een kabinet valt en er ontbindingsverkiezingen worden gehouden.

Tweede Kamer in vogelvlucht

eindhoven24
  / De Redactie

Nederlanders met kiesrecht mogen elke 4 jaar - of vaker als een kabinet valt en er ontbindingsverkiezingen worden gehouden - kiezen wie hen vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. De Tweede Kamer vormt samen met de Eerste Kamer het Nederlandse parlement (in de Grondwet Staten-Generaal genoemd). De Tweede Kamer bestaat uit 150 leden. De belangrijkste taken van de Tweede Kamer zijn: het controleren van de regering en het maken van nieuwe wetten. Het kabinet (bestaand uit de minister-president, ministers en staatssecretarissen) wordt niet gekozen. Na de Tweede Kamerverkiezing onderhandelen politieke partijen om een coalitie te vormen die de steun van een meerderheid in de Tweede Kamer heeft.

Waar kan ik stemmen in Eindhoven?

In Eindhoven zijn er veel stemlokalen. Er is dus altijd een locatie bij je in de buurt. Op de website waarismijnstemlokaal.nl kun je gemakkelijk alle locaties vinden, inclusief adres, openingstijden, toegankelijkheid en eventuele bijzonderheden.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug