15 februari 2023 - 12:01
Deel dit artikel:

Hoe kun je als jongere het beste voor je oren zorgen?

  • Hoe kun je als jongere het beste voor je oren zorgen?

Je oren zijn misschien wel een van je belangrijkste zintuigen. Dit komt met name door het feit dat je gevaar vaak aan geluid kunt herkennen. Je kunt dit potentiële gevaar natuurlijk ook wel zien, maar met je ogen kun je slechts één kant op kijken. Het gehoor zorgt ervoor dat je gevaar uit alle hoeken om je heen kunt horen. Je kunt dan ook wel stellen dat je oren noodzakelijk zijn om jezelf uit gevaarlijke situaties te houden. Juist hierom is het belangrijk dat je oren zo lang mogelijk en zo goed mogelijk functioneren. Om dit te realiseren dien je de oren van jongs af aan goed te verzorgen. Ben jij nu benieuwd hoe je het beste voor je oren kunt zorgen? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen!

Schoonmaken

eindhoven24
  / De Redactie

De oren zijn helaas nog vaak een stuk van het lichaam dat niet goed schoongemaakt wordt. Dit komt met name omdat men in de douche staat en het idee heeft dat de oren ook wel schoon worden. Echter, de oren worden in de douche helemaal niet zo schoon als dat ze zouden moeten worden. Er komt namelijk wel een beetje water in de oren, maar lang niet genoeg om de oren daadwerkelijk schoon te maken. Hierom raden we het schoonmaken van de oren met een wattenstaafje altijd aan. Je moet hier overigens wel goed bij opletten. Het is namelijk mogelijk dat je de oren beschadigd met het wattenstaafje. Doe dit dan ook niet te vaak!

Bescherming

De oren zijn enorm gevoelig. Het is dan ook van levensbelang om de oren goed te beschermen. Dit is iets dat iedereen eigenlijk altijd zou moeten doen. Het gaat hierin met name om bescherming tegen harde en scherpe geluiden. Deze kunnen namelijk de oren van binnen beschadigen en deze beschadigingen worden helaas niet makkelijk opgelost. We raden het dragen van beschermende materialen dan ook aan iedereen aan. Ga je bijvoorbeeld regelmatig naar de club of naar een festival? Dan is otoplastieken op maat kopen iets dat je absoluut moet doen. Deze zullen het trommelvlies namelijk beschermen waardoor je op late leeftijd veel minder last van de oren zult krijgen. Deze oordoppen zijn overigens anno 2023 zo goed dat je hier oprecht geen last van zult hebben. Je zult de muziek op dezelfde manier kunnen ervaren door de filters in de oordoppen. De onnodige harde geluiden zullen er echter uitgefilterd worden waardoor het een stuk veiliger is!

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug