3 februari 2023 - 09:13
Deel dit artikel:

De Bunker heeft officieel een nieuwe bestemming gekregen

  • De Bunker heeft officieel een nieuwe bestemming gekregen

Van brutalistische kolos naar uitnodigend woongebouw: de BunkerToren in Eindhoven is opgeleverd. Jarenlang was de Bunker het bruisende centrum van het studentenleven in Eindhoven. Nu heeft deze plek een tweede leven gekregen – de BunkerToren en het omliggende BunkerPark geven een nieuwe impuls aan de wijk en de stad.

Natuur

eindhoven24
  / De Redactie / Being
  • Beeld - Being

De Bunker is grondig gerenoveerd en uitgebreid met een indrukwekkende woontoren van 100 meter hoog. In plaats van om het monument heen te werken, is in het ontwerp van de toren gekozen voor een voortzetting van de stijl van Maaskant. Het omliggende BunkerPark versterkt de drie groene assen die de stad Eindhoven karakteriseren. DELVA heeft de bestaande parkeervoorziening getransformeerd tot een ruim opgezet publiek park, wat de leefbaarheid van het gebouw en de omliggende wijk ten goede komt. Het groen rond (en op) het gebouw dient als waterbuffer en draagt tegelijkertijd bij aan de biodiversiteit, door het gebruik van inheemse planten.

Station

Stijn Steenbakkers (Wethouder Gebiedsontwikkeling KnoopXL en Brainport Eindhoven): “De BunkerToren is het eerste baken in de groei van het gebied rondom het station. Een imposant gebouw en een prachtige toevoeging aan de nieuwe skyline van Eindhoven. Op deze iconische plek, waar mooie herinneringen liggen van vele studenten, bouwen nu honderden Eindhovenaren aan hun toekomst. Ik ben blij dat we met de realisatie van de 210 woningen meer levendigheid en dynamiek toevoegen aan het gebied KnoopXL en tegelijkertijd een belangrijke eerste stap zetten in de 9000 woningen die hier broodnodig zijn.”

Sebastiaan van Dam, Being: “De BunkerToren komt tegemoet aan de sterke vraag naar woningen in de binnenstad. Dankzij de mix van functies op de begane grond is dit meer dan alleen een woontoren: het is een hybride gebouw voor wonen, werken en ontspannen. We hopen dat dit opnieuw een plek wordt waar vele Eindhovenaren herinneringen maken.”

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug