21 januari 2023 - 12:03
Deel dit artikel:

Philip Cocu keert terug in Philips Stadion

  • Philip Cocu keert terug in Philips Stadion

Ja, je leest het goed. Philip Cocu keert (voor even) terug in het Philips Stadion van PSV.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - PSV

De oud-PSV-coach neemt het dan met zijn club Vitesse op tegen de Eindhovenaren. De wedstrijd vindt zaterdagavond om 20.00 uur plaats.

Geschiedenis

Voor de 75e keer staat dit weekend een Eredivisiewedstrijd tussen PSV en Vitesse op het programma. Gracenote noteerde slechts acht nederlagen van PSV aan de handen van de Arnhemmers. Vind hier alle statistieken over PSV - Vitesse.

Van de 75 ontmoetingen tussen PSV en Vitesse werden er 48 gewonnen. In 18 gevallen kwam er geen winnaar uit de bus en 8 keer ging de overwinning naar de Arnhemmers. Van de laatste 17 ontmoetingen won PSV er maar liefst 15. Eén keer werd er gelijkgespeeld (3-3, 2019) en één keer werd er verloren (2-1, 2020). Beide keren ging het om een uitduel, want de laatste acht thuiswedstrijden werden gewonnen.

Vorig seizoen

Vorig jaar won PSV het thuisduel tegen Vitesse met 2-0. Die stand stond na 30 minuten al op het scorebord. Zowel Ibrahim Sangaré als Bruma maakte een prachttreffer. Ook in de uitwedstrijd hield PSV het achterin schoon. Er werd met 5-0 gewonnen door doelpunten van Ritsu Doan, Carlos Vinícius, Cody Gakpo, Mauro Júnior en Eran Zahavi.

Monsterscore

In 2019 won PSV al een keer met 5-0 van de Arnhemmers. Vooral Donyell Malen zal zich deze editie nog goed kunnen herinneren. De aanvaller, die momenteel bij Borussia Dortmund speelt, scoorde namelijk alle doelpunten. De enige speler van de PSV-selectie die destijds minuten maakte is Armando Obispo. Alleen deed hij dat in het geel-zwart van Vitesse. De verdediger werd destijds verhuurd door PSV.

Drie op rij

Als PSV tegen Vitesse niet scoort is het voor de eerste keer in de clubhistorie dat het 3 Eredivisie-thuisduels oprij niet tot scoren komt. Mocht PSV gelijkspelen, dan wordt het clubrecord van 3 opeenvolgende competitieremises geëvenaard.

Topscorers

Xavi Simons maakte 9 doelpunten in 16 competitieduels. Daarmee is hij gedeeld topscorer met de naar Liverpool vertrokken Cody Gakpo. Danilo, Brian Brobbey en Steven Bergwijn volgen met 8 doelpunten. Als Simons vóor 21 april nog één doelpunt scoort voegt hij zich bij Arjen Robben (16), Memphis Depay (11) en Noni Madueke (10). PSV’ers die deze eeuw vóor hun 20e levensjaar 10 Eredivisie-doelpunten maakte.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug