8 november 2022 - 08:32
Deel dit artikel:

Handtekening onder Binnenstadsdeal 2022-2024

  • Handtekening onder Binnenstadsdeal 2022-2024

Tijdens de coronacrisis is de samenwerking tussen ondernemers in de binnenstad, gemeente Eindhoven en andere betrokken partijen verstevigd. Alle partijen hadden de wens om de samenwerking voort te zetten. Gezamenlijk hebben ze ambities en acties vastgesteld. Deze staan omgeschreven in de Binnenstadsdeal 2022-2024. De deal is op donderdag 3 november ondertekend door Stichting Binnenstad Eindhoven (SBE), de Basisinfrastructuur Cultuur, citymarketingorganisatie Eindhoven365 en de gemeente. De Binnenstadsdeal gaat ook over bereikbaarheid van en mobiliteit in het centrum. Voor deze onderdelen zijn afspraken gemaakt met NS, Hermes OV en Brainport Bereikbaar.

eindhoven24
  / De Redactie


Leed

Wethouder Monique Esselbrugge (Binnenstad, mobiliteit en Design District) ondertekende namens gemeente Eindhoven: “De coronasituatie kende veel leed, zeker ook bij ondernemers in retail en horeca. Maar tegelijk zag je gelukkig ook veel veerkracht en creativiteit. En samenwerking! Dit is essentieel; we hebben elkaar nodig om de binnenstad aantrekkelijk, leefbaar en bereikbaar te houden. Als gemeente sluiten we graag aan bij die energie uit de stad. En nemen we zelf ook het initiatief bij veel projecten.”

Gedeelde ambities en acties

De Binnenstadsdeal bestaat uit gedeelde ambities en gezamenlijke acties van de ondertekenende partijen. Zij stellen elk de benodigde capaciteit en middelen beschikbaar. De komende twee jaar werken ze samen aan:

  • Een aantrekkelijk verblijfsklimaat: een groene en prettige openbare ruimte met aandacht voor leefbaarheid en veiligheid.
  • Een onderscheidend aanbod, zowel van horeca, uitgaan en winkelen als van kunst, cultuur en design.
  • Bereikbaarheid en mobiliteit: zorgen dat bewoners, bezoekers, werknemers en goederen op een prettige, schone en veilige manier naar het centrum kunnen komen.
  • De transformatie op langere termijn, waarbij plek is voor een mix aan functies: wonen, winkelen, werken en recreëren.

De acties staan omschreven, maar kunnen aangepast worden wanneer de situatie verandert. Met deze manier van werken is in de afgelopen coronajaren goede ervaring opgedaan.

De impact van de coronacrisis op de binnenstad riep de vraag op of er een nieuwe Binnenstadsvisie 2025 (opgesteld in 2016) moest komen. Omdat nog onvoldoende zicht was -en is- op de langetermijneffecten van de crisis, en de partijen vooral behoefte hadden aan concrete acties, is gekozen voor een Binnenstadsdeal 2022-2024.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug