27 oktober 2022 - 09:03
Deel dit artikel:

Halloweenspektakel CKE in spoorgebied

  • Halloweenspektakel CKE in spoorgebied

Op 31 oktober brengt CKE, in samenwerking met Gemeente Eindhoven, cultuur naar het Eindhovense spoorgebied ‘Knoop XL’. Tijdens het gratis Halloween Theater Spektakel lopen bezoekers een route met wel twintig griezelige theateracts. Een mooie gelegenheid om Eindhovenaren op een bijzondere manier kennis te laten maken met KnoopXL: nu nog leeg en op plekken ‘rafelig’, in de toekomst volop in ontwikkeling en de woonplaats van duizenden stadsgenoten.

eindhoven24
  / De Redactie


Waargebeurd spookverhaal

Tussen 18.30 en 21.30 uur genieten bezoekers van een waargebeurd Eindhovens spookverhaal. De locatie naast het voormalig KPN gebouw is het lugubere toneel van een bruiloft tussen een telefoniste en een onderhoudsmonteur, die een wel héél erg duister kantje krijgt.... Een route vol griezelige acteurs, spannende muzikanten en enthousiaste vrijwilligers. Cultuuraanjager Wikke Peters (CKE): “Speciale culturele evenementen zorgen voor het Eindhovense ‘wij-gevoel’. Het Halloween spektakel is voor alle Eindhovense inwoners een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met KnoopXL.”

Aan het Halloween Theater Spektakel doen zo'n zeventig mensen mee. Wikke Peters: “Daarmee geven we echt invulling aan de missie van CKE: creativiteit voor iedereen. Niet alleen in actieve uitvoering, maar ook in bereik. Halloween is een laagdrempelig feest met een universele beeldtaal, dat aansprekend is voor mensen van verschillende culturen en achtergronden. Dit is een waarde die we beetpakken, en vervolgens geven we Halloween een echte culturele twist door er verschillende kunstdisciplines op los te laten.

Knoop XL

Door te programmeren in Knoop XL, op bijzondere plekken zoals aan oevers van de Dommel, met uitzicht op het KPN gebouw, in tunnels waar je normaalgesproken snel doorheen loopt en op braakliggende terreinen, zorgen we ervoor dat mensen de ruimte anders gaan beleven en er anders naar gaan kijken. Ze zien de stad, en Knoop XL in het bijzonder, met andere ogen tijdens de culturele beleving van een breed geliefd evenement.“

De route is anderhalve kilometer lang, maakt grofweg een rondje om het station met langs de route twintig griezelige acts. Ook het nietsvermoedende 'normale' publiek in het stationsgebied kan dus zomaar geconfronteerd worden met een griezel. Tip: Neem een klein lampje mee van huis als je niet bang gemaakt wil worden. Als de acteurs (op tijd) jouw lampje zien, weten ze dat ze je met rust moeten laten.

Kaartjes met een tijdslot voor het Halloween Theater Spektakel zijn gratis online te reserveren via de agenda op cke.nl

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug