18 oktober 2022 - 12:50
Deel dit artikel:

Stadhuis Eindhoven heeft nu invalidentoilet met tillift

  • Stadhuis Eindhoven heeft nu invalidentoilet met tillift

eindhoven24
  / De Redactie

Het Stadhuis van Eindhoven heeft nu een invalidentoilet met een tillift en aankleedtafel. Hiermee is de toegankelijkheid van het Stadhuis verder verbeterd. Aanleiding voor de aanpassing van het toilet is de komst van het nieuwe raadslid Marieke van Gastel. Voor haar raadswerk is ze veel en vaak voor een langere tijd in het Stadhuis, maar door haar beperking kan ze geen gebruik maken van een standaard invalidentoilet. Daarom was er in het Stadhuis een toevoeging aan het invalidentoilet nodig, die er nu is gekomen.


Voor Marieke is het belangrijk dat deze voorziening voor iedereen toegankelijk is: "Als ik een dag op pad ga, moet ik er vooraf over nadenken hoeveel ik kan drinken, omdat ik niet naar een regulier toilet kan gaan. Voor mensen met een beperking is het heel fijn als deze voorziening op meerdere openbare locaties beschikbaar is. Daarom is het belangrijk dat mensen weten dat ze tijdens kantoortijden in het Eindhovense Stadhuis terecht kunnen."

Voor zover bekend is het Stadhuis in Eindhoven uniek met het invalidentoilet met tillift. Wethouder Mieke Verhees, die gemeentelijk vastgoed in haar portefeuille heeft: "Het zou heel mooi zijn als meerdere gemeentes dit voorbeeld volgen, zodat we als overheid weer een stap zetten in het verbeteren van de toegankelijkheid van onze gebouwen. Ik zal mijn collega-wethouders daarop attenderen."

Naast het uitgebreide invalidentoilet verbetert de gemeente de toegankelijkheid ook op andere gebieden. Zo staat er nu een proefopstelling van een hellingbaan voor de ingang van het Stadhuis. De bevindingen neemt de gemeente mee in de permanente hellingbaan die in het bordes wordt gerealiseerd.

Het invalidentoilet met tillift in het Eindhovense Stadhuis is toegankelijk voor iedereen tijdens kantoortijden. Ook op andere plekken wordt gekeken naar het verbeteren van de toegankelijkheid. Zo staat er een proefopstelling van een hellingbaan voor de ingang van het Stadhuis.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug