6 augustus 2022 - 12:08
Deel dit artikel:

Lichtjesroute Eindhoven met Smurfendorp en nieuwe ornamenten

De Lichtjesroute, editie 2022, wordt weer een mooie route met onder andere het geliefde Smurfendorp bij de Vijver én twee splinternieuwe ornamenten.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - De Lichtjesroute

De lichtjesroute start op 18 september en eindigt op zondag 9 oktober 2022. De circa 22 kilometer lange, bewegwijzerde route voert door een groot aantal wijken, het centrum van Eindhoven en kan op elk willekeurig punt in de route gestart worden. Als extra element geeft een meertalige Audiotour (via een app) over ieder ornament en project op ludieke wijze tekst en uitleg.

De ornamenten en lichtprojecten branden op weekdagen van 20.00-23.00 uur en in de weekenden van 19.00-23.30 uur. Een groot deel van de ornamenten gaat tegelijk aan met de straatverlichting: dat komt door de automatische schakeling. Om de hele route verlicht te kunnen zien is het raadzaam om pas na 20.00 uur te vertrekken. In oktober is het eerder donker en brandt de straatverlichting al om 19.00 uur.

Fietsavond

Op zaterdag 24 september is de traditionele Fietsavond met life muziek op vier prominente plaatsen. In de Pastoriestraat kunnen de bezoekers dan ook een kijkje nemen in onze werkplaats.

Wheelstour

Op woensdag 21 september, woensdag 28 september en dinsdag 4 oktober vinden dit jaar de Wheelstours plaats: deelnemers bekijken de lichtjes dan vanuit een authentiek legervoertuig.

Volg de sociale media voor alle actuele informatie over onze digitale Audiotour, Fietsavond en de Wheelstour.   

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug