4 juni 2022 - 06:55
Deel dit artikel:

Toon Gerbrands benoemd tot ereburger van gemeente Eindhoven

Tijdens zijn afscheid als directeur van de Philips Sport Vereniging (PSV) op woensdag 1 juni 2022 is Toon Gerbrands benoemd tot ereburger van de stad Eindhoven. Deze benoeming werd hem namens de gemeenteraad toegekend door burgemeester John Jorritsma.

eindhoven24
  / De Redactie
  • Beeld - PSV

Burgemeester John Jorritsma roemde zijn grote bijdrage aan de positieve sfeer in de stad: “Je hebt mensen uit zeer verschillende geledingen aan de club en onze stad verbonden, van kinderen en jongeren met een slechte uitgangspositie tot en met ondernemers en captains of industry.”

Toon Gerbrands ontving het ereburgerschap voor zijn inzet voor de stad en haar inwoners. Naast het vakkundig leiden van PSV zette hij zich bijzonder in voor de Eindhovense samenleving. Zo was hij mede-initiatiefnemer en medebestuurder van de PSV Foundation, een stichting die aan voetbal gerelateerde activiteiten ontplooit om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Sinds 2017 adviseert Toon Gebrands de stichting ‘De Stilte Verbroken’, die misbruik en seksuele intimidatie binnen de sport bestrijdt.

Daarnaast was hij betrokken bij het Jeugdsportfonds Sport & Cultuur Eindhoven, een fonds dat kinderen uit gezinnen met weinig geld in staat stelt te voetballen of bijvoorbeeld muziekles te volgen. Ook was hij binnen Brainport de drijvende kracht achter de oprichting van het Partnership van PSV, wat tot een unieke constructie leidde waarbij een aantal bedrijven zich langdurig aan PSV verbond, en een shirtsponsoring die internationaal als een noviteit gezien mag worden.

Andere zaken waarvoor Toon Gerbrands zich inzet:
Playing for Success Eindhoven, dat de ontwikkelkansen van kinderen en jongeren vergroot; bestuurslidmaatschap bij de stichting Spieren voor Spieren, ambassadeurschap bij de Brabantse Dag, het winnen van de ECA Award ‘Best Community & Social Responsibility.

De heer Gebrands is de 63-ste ereburger van Eindhoven. Het ereteken van de stad Eindhoven is de hoogste onderscheiding die de gemeente Eindhoven kent. De gemeenteraad kent deze onderscheiding toe als dank voor uitzonderlijke verdiensten voor de Eindhovense gemeenschap. Ontvangers van het ereteken mogen zich ereburger van de stad noemen.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug