3 mei 2022 - 17:19
Deel dit artikel:

Kika van Es keert terug bij 'haar' PSV

Kika van Es keert deze zomer terug bij ‘haar’ club. PSV Vrouwen haalt de ervaren verdediger terug naar Eindhoven. De dertigjarige Oranje-international maakt de overstap van FC Twente en tekent een eenjarig contract bij PSV Vrouwen, waar ze van 2012 tot 2016 al speelde.

eindhoven24 / De Redactie • Beeld - PSV

Daarmee is voor Van Es de cirkel helemaal rond, zegt ze. “PSV is mijn club, dat is altijd zo geweest en altijd ook gebleven. Ik heb mezelf de afgelopen jaren ontwikkeld als mens en als speelster. Ik heb veel geleerd en veel ervaringen opgedaan. Met die bagage kan ik de jonge meiden die hier spelen helpen om zichzelf te ontwikkelen. Ik ga het PSV-shirt met trots weer dragen.”

76 interlands

Van Es neemt deze zomer een bak ervaring mee naar PSV Vrouwen. Sinds haar vertrek in 2016 speelde de routinier voor Achilles’29, FC Twente, Ajax en Everton. Ze won het EK 2017 in Nederland en zat bij de selectie van het WK 2019 en de Olympische Spelen in 2021. De 76-voudig international keert nu terug op PSV Campus De Herdgang, waar ze met speelsters Jeslynn Kuijpers en Nadia Coolen en coach Rick de Rooij drie oude bekenden treft.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug