16 januari 2022 - 09:27
Deel dit artikel:

PSV begint 2022 in Groningen: vooruitblik

  • PSV begint 2022 in Groningen: vooruitblik

PSV staat zondagmiddag tegenover FC Groningen in de eerste wedstrijden van het nieuwe jaar. Een pittig begin van 2022, maar de selectie van Hoofdcoach Roger Schmidt is op enkelingen na fit. De laatste onderlinge wedstrijd, op 13 september 2020, werd met 1-3 gewonnen. De onderlinge statistiek is ruim in het voordeel van de Eindhovenaren: 54 keer winst, 20 keer gelijk, 11 keer verlies. 

eindhoven24
  / De Redactie

Schmidt geeft tijdens de voorbeschouwing aan dat hij een lastig duel verwacht in het noorden van Nederland. ’FC Groningen is een pittige tegenstander. Ze zijn sterk en ik verwacht een moeilijke wedstrijd. Maar we gaan erheen om te winnen.’

Veerman

De kans is groot dat Joey Veerman zondag zijn eerste minuten gaat maken. De middenvelder werd ruim een week geleden overgenomen van sc Heerenveen en zit bij de wedstrijdselectie "We zijn erg blij dat hij ons team gaat versterken. Hij heeft veel potentie”, vindt Schmidt. De trainer beaamt dat nu Ibrahim Sangaré in Afrika is voor de Africa Cup, het extra belangrijk is dat er een goede vervanging op het middenveld staat.

Net als Sangaré zijn ook Ryan Thomas, Eran Zahavi, Noni Madueke en André Ramalho zondag nog niet aanwezig. "Ramalho is voor een langere periode uit. Gelukkig hebben we Jordan Teze en Armando Obispo die hem in de tussentijd kunnen vervangen. We hebben de afgelopen maanden laten zien dat we ook bij uitval van keyspelers goed kunnen compenseren en wedstrijden kunnen winnen."

PSV staat voor een pittig schema. De ploeg speelt de komende maand wedstrijden tegen Ajax, AZ, Vitesse, en Maccabi Tel Aviv. “Onze focus ligt nu bij de wedstrijd tegen FC Groningen. Onze eerste uitdaging is om die te winnen. Daarna kijken we weer verder”, aldus Schmidt.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug