13 oktober 2021 - 19:36
Deel dit artikel:

Terugblik Marathon Eindhoven: ruim 18.000 lopers, trotse winnaars

  • Terugblik Marathon Eindhoven: ruim 18.000 lopers, trotse winnaars

De Keniaan Silas Too heeft de 2021-editie van de Eindhovense Marathon gewonnen met een persoonlijk record in een tijd van 2:06:32. Silas Too was niet de enige Keniaan met een podiumplek. Ook Martin Kosgey (02:06:56) en Timothy Kiplagat Ronoh (02:07:01) vielen in de prijzen. Het parcoursrecord werd dit jaar niet verbroken. De snelste tijd staat op naam van landgenoot Dickson Chumba, die in 2012 02:05:46 nodig had om te finishen. Die tijd blijft dus nog zeker een jaar langer in de boeken.

eindhoven24
  / De Redactie

Bij de vrouwen was het geen onbekende die als eerste de finishlijn passeerde. De Eindhovense Bregje Smits schreef de titel op haar naam en finishte onder luid applaus in een tijd van 02:48:08. Het parcoursrecord staat sinds 2011 op naam van de Keniaanse Georginia Rono (02:24:33).

Gezelligheid tijdens de Eindhovense Marathon

Niet alleen de lopers waren blij dat het eindelijk weer mocht. Langs het parcours was het ook weer vertrouwd Brabants gezellig. Genietend van een najaarszonnetje ‘droegen’ de opgetogen toeschouwers de ruim 18.000 deelnemers naar de iconische finish op de Vestdijk.

Mario Kadiks kijkt met blijdschap terug op het marathonweekend. ‘’Schitterend. Om na lange tijd weer zoveel vrolijke gezichten en ontlading bij de lopers te zien en positieve reacties te ontvangen is erg mooi. Na bijna twee jaar afwezigheid stond de stad zoals vanouds weer in het teken van de marathon. We zetten ons in om zoveel mogelijk mensen uit de regio in beweging te brengen en dat is met dank aan de gemeente, sponsoren, vrijwillers en alle andere betrokkenen gelukt.’’, aldus de directeur van Golazo Nederland, de organisatie achter het hardloopevenement.

Geheel volgens traditie vindt de Marathon Eindhoven volgend jaar ook weer plaats op de tweede zaterdag en zondag van oktober. De 38e editie vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022.

Download de gratis app van Eindhoven24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug